ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Чистота иска да се отърве от клозетния бизнес

Предава го на районните кметове

Таня Грозданова

Точка 10 от дневния ред на предстоящото предваканционно заседание на Общински съвет – Пловдив се очертава като изключително интересна.

Под завоалираното предложение: „Вземане на решение за допълване на Годишната програма на община Пловдив за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Вносител: инж. Иван Тотев – Кмет на община Пловдив“, са вписани 15 листа с разнообразни имотни еквилибристики, коя от коя по-любопитни. А най-любопитно е, че минават под общ знаменател в една точка.

Силно интригува фактът, че на 6-а страница, втори абзац, с писмо на директора на „Чистота“ Иван Стоянов от (бел.авт.:забележете датата) 6 март 2018-а година, се предлага 22 броя градски тоалетни, включени в баланса на дружеството, да бъдат извадени от активите му.

Мотивът на шефа на комуналната фирма, в чийто предмет на дейност влиза обслужването на обществените нужници, е: „които са неработещи повече от една година. Предприятието не може да извършва разходи по ремонтни дейности за подобряване състоянието на тези сгради.“

Изключителната обосновка завършва с предложение въпросните кенефи да бъдат заприходени на районните кметства.

На вас какви въпроси ви изникват на първо четене?

Моите няма да са политически коректни и ще миришат на непрофесионализъм и липса на действия…

Заглавната снимка е от архива на Под тепето, това е вратата на култовите писоари в Капана, които преди година си заминаха в историята. Надписът е достатъчно красноречив!

В редакцията пазим само работното време на писоарите, като сувенир за времето, в което пенсионерите, инвалидите и родителите с деца до 6 години можеха „да пуснат по една вода“ безплатно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина